Wat kun je zelf doen als je last hebt van een ongezonde verslaving?

We hebben misschien allemaal wel een verslaving aan iets. Voor iedereen zal deze verslaving aan iets anders zijn alleen zijn ook veel verslavingen ongezond. Vaak heb je nog geen eens door dat je een ongezonde verslaving hebt totdat je niet in staat bent om je verslaving te bevredigen. De meeste mensen weten dan ook niet wat ze moeten doen met hun ongezonde verslaving. Ze schamen zich er ook vaak voor waardoor ze niet met mensen gaan praten. Dit is heel vervelend omdat het erg goed zou zijn om je ongezonde verslaving met iemand te delen die je vertrouwt. Dit is namelijk de eerste stap om van je verslaving af te komen.

Verslaving aan ongezond eten

Er zijn mensen die een verslaving hebben aan ongezond eten. Dit kan in een extreme vorm zijn maar ook in een lichte vorm. De meeste mensen die het gevoel hebben dat ze een verslaving aan ongezond eten hebben, gaan diëten en afvallen. Nu is het wel handig om te weten of je dan daadwerkelijk ook echt ongezond bent. Je kunt het beste eerst je bmi uitrekenen. Hierbij moet je je gewicht, leeftijd en lengte invullen. Als hieruit blijkt dat je ongezond bent, omdat je overgewicht hebt kun je hier wat aan gaan doen. Ten eerste helpt het al als je veel beweegt of sport. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer ongezond eten aan kan. Het is echter niet het enige wat je zou moeten doen want wat je eet is eigenlijk nog veel belangrijker dan sporten. Veel mensen gaan hele strenge diëten doen. Dit wordt eigenlijk niet aangeraden omdat het lastig is om het vol te houden. Als je namelijk klaar bent met afvallen, komen de kilo’s zo weer terug. Het is beter om een gezondere levensstijl aan te gaan houden waar je leert wat je beter wel en niet kunt eten.

Drugs of alcoholverslaving

Als je last hebt van een drugs of alcoholverslaving heb je vaak wel professionele hulp nodig. Je bent namelijk niet alleen een gevaar voor jezelf maar ook voor de mensen in je omgeving. Je weet namelijk nooit wat er gaat gebeuren als je teveel drugs of alcohol op hebt. Hierdoor wordt het vaak aangeraden om naar een afkickkliniek te gaan als je dit soort verslavingen hebt. Vaak duurt het wel wat langer voordat mensen zich hieraan overgeven. Veel mensen willen namelijk niet inzien dat ze echt hulp nodig hebben. Daardoor worden er ook veel mensen half gedwongen om naar een afkickkliniek te gaan. Het gebeurd ook dat mensen een terugval hebben en daardoor meerdere keren naar een afkickkliniek moeten.

Het hebben van anorexia

Het hebben van anorexia is een verschrikkelijke ziekte. Het fijne is alleen wel dat je geholpen kan worden in een kliniek zoals in de kliniek breda. De behandeling van anorexia is verschillend per persoon. Iedereen heeft namelijk een andere zwaarte en duratie van anorexia. Verder hebben de patiënten vaak niet door dat er een probleem is. Dit moeten ze wel inzien voordat er echt iets gedaan kan worden. Bij iedereen duurt dit besef natuurlijker anders. De behandeling van anorexia wordt gedaan door middel van verschillende manieren van therapie. Je hebt reguliere therapie, cognitieve therapie, alternatieve therapie en onorthodoxe methodes van therapie. Voor iedereen is het anders welke soort er gebruikt moet worden.