Waarom een trilplaat gebruiken

Je hebt vast wel eens gehoord van een trilplaat, in dit artikel wordt uitgelegd wat een trilplaat doet en waar het allemaal wel niet goed voor is! Het is een efficiënte en slimme tool om je fitheid te verbeteren. Een trilplaat is in aanschaf niet extreem duur, het ligt er ook aan over welke functies hij beschikt, maar toch wil je graag de beste trilplaat. De trilplaat is een goede toevoeging aan je thuis fitness collectie.

Waar is een trilplaat goed voor?

Met de plaat kun je trainen terwijl je stil staat, het kan verschillende gezonde effecten op ons lichaam hebben. Hieronder een overzicht van de voordelen.

Evenwicht

Wanneer je op een trilplaat staat wordt je lichaam uit balans gebracht. Je lichaam gaat er op dat moment alles aan doen om in evenwicht te blijven. Tijdens dit proces gaat je lichaam verschillende spieren aanspannen, zo train jij dus terwijl je stilstaat.

Versterken van je Spieren

Je lichaam spant dus verschillende spieren aan tijdens het trillen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je spieren sterker worden. Je kunt er ook voor kiezen om te planken of push ups en squats te doen op de trilplaat. Zo creëer jij eigenlijk een dubbel effect.

Verminderen sinaasappelhuid en cellulitis

Een sinaasappelhuid en cellulitis zijn lelijke aandoeningen die kunnen ontstaan door een slechte doorbloeding van de huid. Door veel afvalstoffen binnen te krijgen verslechterd die doorbloeding van je huid, let dus goed op wat jij eet en drinkt. Veel water drinken kan het probleem al behoorlijk verminderen. Maar door op een trilplaat te staan verbeterd de doorbloeding van de huid ook aanzienlijk.

Betere bloedsomloop en stofwisseling

Eigenlijk wordt je lichaam ook direct gemasseerd wanneer jij op een trilplaat staat. Dit verbeterd de bloedsomloop en je stofwisseling. Dit is goed voor je gezondheid en je uiterlijk. Het zal je ook meer zelfvertrouwen geven omdat je beter in je vel zit.

Helpt tegen botontkalking

Door een trilplaat te gebruiken wordt je botmassa verbeterd. Je lichaam is daardoor beter voorbereid op het voorkomen van botontkalking. Dit zal de pijn aan gewrichten verminderen en uiteindelijk ook de flexibiliteit en mobiliteit verbeteren. Voor oudere mensen is het wel aan te raden om zachte trillingen te gebruiken.

Verschillende Trilplaten

De prijs van een trilplaat is vaak afhankelijk van de verschillende standen die plaat kan bieden. Zo zijn er platen die bijvoorbeeld alleen over een oscillatie stand beschikken. Met de oscillatie stand ontstaat er een schommelbeweging die je lichaam intensiever uit balans probeert te brengen. Maar je hebt ook trilplaten die over een vibratiestand beschikken of beide. De vibratiestand zorgt ervoor dat de plaat in een snel tempo beweegt. Sommige trilplaten bieden ook de optie om beide standen te combineren.