Vijf tips voor een gezonde leefstijl

Een pizza, een bakje friet of lekker langs de McDonalds. Graag grijpen wij naar de makkelijkste oplossing wanneer we lekker willen eten. Uiteraard wilt iedereen lekker eten, en dat hoeft helemaal niet ongezond te zijn. De juiste balans vinden tussen lekker en gezond eten is niet moeilijk. In dit artikel leggen hebben wij enkele tips voor een gezonde leefstijl zonder dat het ten koste hoeft te gaan van lekker eten.

Eet op regelmatige tijden

Door op regelmatige tijden te eten creëer je een vaste eetpatroon voor jezelf. Door vaste eetmomenten in te lassen is het makkelijk om bij te houden wat je hebt gegeten en wanneer je hebt gegeten. Zo voorkom je ook dat je minder snel te veel eet en dat je op onregelmatige tijdens plotseling weer trek krijgt.

Slaap voldoende

Slapen is niet alleen belangrijk om je lichaam te laten rusten, maar ook je geest. Tijdens het slapen heeft ons lichaam alle rust om de spijsvertering in gang te zetten. Overdag heeft je lichaam energie en bloed nodig. Daar ligt de focus voor je lichaam overdag. Door te liggen of te slapen geef je dus eigenlijk je lichaam de ruimte om de spijsvertering in gang te zetten.

Eet tussen je maaltijden door

Pak vooral tussen je ontbijt, lunch en avondeten een gezonde snack of een handjevol noten. Door tussendoor een kleine hap te pakken verspreid je je eetmomenten door de dag door en is je lichaam niet compleet afhankelijk van de drie grote dagelijkse eetmomenten.

Beweeg regelmatig

Door regelmatig te bewegen zorgen we voor een actieve bloedsomloop en voor een gezonde metabolisme. Ook is het verstandig om af en toe met fitness gewichten aan de haal te gaan zodat je ook je handen en armen beweegt. De gewichten hoeven niet zwaar te zijn. Zelfs met enkele kilo’s is het mogelijk om in de ochtend of in de avond voor de televisie een kwartier enkele oefeningen te doen met gewichten.

Drink veel water

Ons lichaam bestaat grotendeels uit water. En om zo goed mogelijk te functioneren is het belangrijk dat wij ons lichaam aanvullen met water. Dat zorgt er voor dat we ons energieker en fitter voelen. Ook kunnen we ziekten voorkomen door water te drinken. Uit meerdere onderzoeken is voortgekomen dat mensen die niet voldoende water drinken, een verhoogde kans hebben op vermoeidheid, overgewicht, depressie, hoge bloeddruk en astma. Door ongeveer 2 á 2,5 liter water per dag te drinken is kunnen we dus al enkele ziekten voorkomen. Een kleine moeite dus.