Overgewicht en seks, hoe ga je daar mee om?

Voor mensen met overgewicht is het lastig om seks te hebben. Dit komt mede omdat mensen met overgewicht moeite hebben met erecties krijgen, omdat Libido performa pillen kunnen hierbij helpen. Deze pillen stimuleren de bloedsdoorstroming, wat het voor mensen met een dikke buik gemakkelijker maakt om zin te krijgen in seks. Een aanzienlijk deel van de bevolking op aarde heeft overgewicht of is een beetje te zwaar, waardoor dit een alledaags probleem is. Daarom wordt er steeds meer voor oplossingen gezocht waardoor het voor iedereen evengoed mogelijk is om de ervaring in de vorm van seks te hebben.

Het voorkomen van verlies van libido

Door de jaren heen moesten veel mannen (en vrouwen) wat extra gaatjes  in hun riemen maken. Gelukkig is een beetje overgewicht niet eens een rem op je bevredigende seksleven. Studies tonen aan dat mannen met overgewicht veel langer seks kunnen hebben dan magere ‘familieleden’. Lichaamsvet zou je beschermen tegen voortijdige ejaculatie omdat het het perfecte reservoir is van het geslachtshormoon estradiol, dat verantwoordelijk is voor het uitstellen van het orgasme. Als uw BMI echter  te hoog is, loopt u het risico  erectiestoornissen te krijgen, zoals hierboven al benoemd, dus met deze informatie zou het kunnen helpen tegen het libidoverlies.

Het hebben van seks met overgewicht

Wanneer je dus alsnog seks wil hebben, is het ten eerste belangrijk om er zin in te hebben. Wanneer je geen zin hebt, is het libido ook niet hoog, waardoor de seks niet optimaal is. Ook is het een belangrijk detail of je de enigste bent met overgewicht of dat je partner ook iets te zwaar is. Wanneer er maar eentje is met overgewicht kan de ander wat meer werk doen om het goed te laten gebeuren. Wanneer beiden iets te zwaar zijn gaat dit wat lastiger, maar zijn er wel standjes op te zoeken die ervoor kunnen zorgen dat je alsnog goed seks kan hebben, dus een goede tip is om op internet onderzoek te doen over wat je het beste kan doen.