Op zoek naar quercetine in voeding? Koop wat vaker citrusvruchten!

Quercetine is een 100% natuurlijke antioxidant en je lichaam heeft antioxidanten nodig om bacteriën en virussen buiten de deur te houden, om je goed te laten voelen en om je gezondheid te beschermen tegen verschillende aandoeningen. Dus het is niet zo vreemd dat je op zoek gaat naar quercetine in voeding! Een goede manier om quercetine op een natuurlijke wijze binnen te krijgen is om wat vaker citrusvruchten te gebruiken. Deze bevatten namelijk veel quercetine. Laten we de bekende citrusvruchten met quercetine eens onder de loep nemen.

Quercetine in voeding? Eet sinaasappels

We beginnen met voor velen de meest bekende citrusvrucht die je kunt kopen. Namelijk de sinaasappel! De sinaasappel is een heerlijke vrucht die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt ‘m pellen en oppeuzelen, in partjes snijden en in een gerecht verwerken of zelfs gebruiken als je een gezonde smoothie wilt maken. Ook sinaasappelsap is een overheerlijke drank die we graag bij het ontbijt of tijdens de lunch drinken. En dus met een bijkomstig voordeel dat sinaasappels quercetine bevatten.

Citroenen en limoenen

Citroenen en limoenen zijn ook citrusvruchten en het grote verschil is niet alleen de kleur. De citroen is wat zuurder van smaak terwijl de limoen een frisse en scherpe smaak heeft. Een citroen of limoen oppeuzelen is niet aan veel mensen besteed, maar het kan wel. Vaak worden de vruchten verwerkt in dranken en gerechten. Ze geven dan extra smaak of een lekkere bite. Als je op zoek bent naar quercetine in voeding dan zijn citroenen en limoenen zeker de vruchten die niet op je boodschappenlijstje mogen ontbreken.

Quercetine in voeding nodig? Koop een netje mandarijnen

De kleine oranje citrusvruchten ken je ongetwijfeld. Mandarijnen zijn heerlijke vruchten die je kunt pellen en kunt opeten. Het zijn ook heerlijke gezonde snacks en nog belangrijker, ze bevatten quercetine! En dat heb je nodig om je lichaam sterk en gezond te houden. Dus koop wat vaker een netje mandarijnen en begin lekker met smullen als je op zoek bent naar quercetine in voeding.

Koop de lelijkste citrusvrucht die er is!

Wat is nu echt de lelijkste citrusvrucht die er is? Weet jij het? We gaan het je vertellen. De Ugli! De naam heeft de vrucht te danken aan zijn bijzondere verschijning, maar wat er vies uitziet hoeft niet vies te smaken. Dat geldt des te meer voor de Ugli. De Ugli is een heerlijke citrusvrucht die je kunt eten en in gerechten kunt verwerken. En ook de Ugli bevat quercetine dat je lichaam nodig hebt!

Alternatief op citrusvruchten 

Er zijn nog veel meer citrusvruchten te benoemen. Denk aan de grapefruit, pomelo en de clementine. Maar wat als je geen fan bent van citrusvruchten? Quercetine in voeding kom je in verschillende producten tegen en je hoeft jezelf dus niet te beperken door citrusvruchten. En dan is er nog altijd een optie om voor een supplement met quercetine te kiezen. Voordat je hieraan begint is het wel verstandig om advies in te winnen bij een huisarts. Die kan namelijk meer vertellen over de voor- en nadelen hiervan.