Ook bij lage temperaturen zonnebrandcrème gebruiken?

Veel mensen denken er vaak alleen aan om zonnebrandcrème te dragen als ze specifiek de zon in gaan. Ze gebruiken het dan ook vooral in de zomer als het lekker warm is buiten. Toch is niet alleen de zon in de zomer gevaarlijk voor je huid. Maar moet je dan ook bij lage temperaturen zonnebrandcrème per se gebruiken?

Verschillende soorten uv-straling

Als we het over uv-straling hebben, dan bedoelen we eigenlijk altijd UVB. UVA-straling zorgt ervoor dat je niet verbrandt, maar het kan wel schade aanrichten aan je huid en je DNA, wat op latere leeftijd voor huidkanker kan zorgen. UVB-straling is wel de straling die je huid kan verbranden. Voor de UVB- straling moet je je dus ook goed beschermen. Dit is dan ook waarom je zonnebrandcrème gebruikt.

Uv-straling bij lage temperaturen

Als de zon buiten schijnt, maar het is nog niet zo warm buiten, dan denken veel mensen dat ze nog geen zonnebrandcrème nodig hebben. Toch maakt de temperatuur buiten niet uit. Ook als het buiten 15 graden is en de zon schijnt, kan het zonnetje schade aan je huid aanrichten. Daarom is het altijd belangrijk om je met een goede SPF te beschermen.

Ook in de schaduw is er uv-straling aanwezig. Dit betekent dus ook dat je in de schaduw zou kunnen verbranden. Een deel van de indirecte straling wordt bijvoorbeeld weerkaatst door het water of het zand. Ook kan de straling door materiaal heen gaan. Niet elke parasol is namelijk uv-werend materiaal en je kleding ook zeker niet. Het is daarom echt belangrijk om je altijd goed in te smeren, ook bij lagere temperaturen.

Een bruin kleurtje krijgen en behouden

Als je voordat je in de zon gaat je huid goed scrubt, dan zul je je kleurtje langer vast kunnen houden. Ook het verzorgen van je huid nadat je in de zon geweest bent is hierbij belangrijk. De zon kan je huid ook een beetje uitdrogen. Het is daarom belangrijk om daarna een goede aftersun te gebruiken die je huid goed zal hydrateren en verzorgen. Ook gaat dit vervellen tegen.

Houd er hierbij dus goed rekening mee dat je ook in de schaduw of bij lagere temperaturen een kleurtje kunt krijgen. Ook zul je gewoon een kleurtje kunnen krijgen als je zonnebrandcrème draagt. Het is daarom eigenlijk belangrijk om dagelijks een SPF te dragen, zeker zodra het zonniger weer wordt buiten, maar dus ook op een zonnige lente, herfst of winterdag.

Tip: Biodermal.nl