Eet jezelf slank met koolhydraatarm eten

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt kun je op een verantwoorde manier afvallen. Het is bovendien een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Op deze manier kun je op een verantwoorde manier snel afvallen, en je blijft heerlijke dingen eten. Wat voor dieet je ook kiest, veel mensen vinden het lastig om het langere tijd vol te houden. Wij hebben een aantal tips voor je die je helpen bij het volhouden van je koolhydraatarm dieet.

Neem af en toe koolhydraatarme snacks

Gedurende de dag kom je vaak in verleiding om iets lekkers te pakken dat eigenlijk geen koolhydraatarm eten is. Denk daarbij aan een blikje frisdrank of een koek. Om jezelf niet in de verleiding te laten komen, is het aan te raden om een aantal koolhydraatarme snacks te nemen. Denk daarbij aan een handje noten of zaden, een komkommer of een stukje kaas. Een gezond tussendoortje dat altijd kan! Op die manier staat het niet in de weg van je grote doel, namelijk afvallen.

Koop groots in voor je koolhydraatarm dieet

Als je een koolhydraatarm dieet volgt is het van belang om dit langere tijd vol te houden. Het helpt je als je één keer per week voeding koopt voor de hele week. Dan weet je zeker dat je de komende dagen altijd een gezonde en koolhydraatarme maaltijd in huis hebt, en hoef je niet elke dag nog na te denken over wat je gaat eten.

Kijk kritisch naar koolhydraatarme producten

Wie goed op het aantal koolhydraten wil letten, moet ook kritisch kijken naar de producten die je koopt. Verschillende soorten producten bevatten ook een aan verschillend aantal gram aan koolhydraten. Er zijn gelukkig veel koolhydraatarme producten die ook erg lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde soorten vlees, zoals varkenshaas of tartaar. Ook zuivelproducten, groenten en fruit zijn producten die prima in een koolhydraatarm dieet passen. Om heerlijk te variëren kun je je maaltijden helemaal afmaken met heerlijke peulvruchten zoals tuinbonen of linzen. Je kunt dus ook in een koolhydraatarm heerlijk blijven eten, en tegelijkertijd snel afvallen rond je buik en andere lichaamsdelen.

Blijf gebalanceerd eten

Bij een koolhydraatarm dieet is het van belang om de focus op de koolhydraten te hebben, maar ook zeker te letten op de rest van je voedingsschema. Het wordt dan ook aangeraden om de balans tussen verschillende voedingsstoffen goed in de gaten te houden. Kies dan ook voor een voedingsschema van zowel eiwitten, gezonde koolhydraten en vetten.