Dit is waarom je altijd goede hardloopschoenen nodig hebt

Zeker als het lekker weer is lijkt het wel alsof er buiten een hardloopevenement plaatsvindt. In veel bossen en langs wandelpaden zie je hardlopers. Veel hardlopers dragen tijdens hun workout normale sneakers. Dit is niet verstandig. 

Waarom hardloopschoenen zo belangrijk zijn

Hardloopschoenen zijn tegenwoordig overal te koop. Regelmatig zijn er winkels die ze in de aanbieding hebben. Ook al kan niet iedereen een groot bedrag aan hardloopschoenen uitgeven, toch is het wel belangrijk om hier goed in te investeren.

Wat de prijs aangaat, deze is niet in alle gevallen in verhouding met de kwaliteit van de schoenen. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor hardloopschoenen die echt bij je passen. Welke dat zijn is voor iedereen weer anders.

Met goede hardloopschoenen blessures voorkomen

Zeker voor je enkels en je knieën kan hardlopen een behoorlijke belasting zijn. Door goede hardloopschoenen te dragen kan je blessures hieraan voorkomen. Je gewrichten moeten namelijk iedere klap opvangen zodra jij je voet op de grond zet.

Draag je schoenen die niet bij jouw manier van lopen passen, dan is de kans groot dat je blessures krijgt door overbelaste spieren. Daarom is investeren in goede sportschoenen niet alleen van belang voor je hobby maar in hoofdzaak voor je lichaam.

Wanneer moet je nieuwe sportschoenen kopen?

Wat ook aandacht verdient is de levensduur van je hardloopschoenen. Het zou kunnen dat je enkele jaren geleden hardloopschoenen hebt gekocht die nog steeds goed zitten. Wat de levensduur van sportschoenen betreft, deze hangt niet af van het uiterlijk maar van de conditie van de demping.

Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat hardloopschoenen na ongeveer 1000 kilometer hardlopen vervangen moeten worden. Je kan tegenwoordig heel eenvoudig hardloopschoenen online bestellen.

Let er bij de aankoop van nieuwe hardloopschoenen goed op dat ze passen bij je doel. Daarnaast is het goed om voor de aanschaf van nieuwe hardloopschoenen de zool van je oude paar te bekijken. Ben je een neutrale hardloper, dan zie je dat de zolen in het midden het hardst afslijten.