De invloed van voeding op gehoorverlies

Wist je dat voeding effect kan hebben op het gehoor? Het is namelijk zo dat voeding invloed heeft op gehoorverlies. Het is in het lichaam natuurlijk altijd zo dat bepaalde voedingsstoffen nodig zijn om je lichamelijk goed te voelen. Met het gehoor is het in wezen niet anders. Het gehoor heeft ook zijn voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en een gebrek aan goede voedingsstoffen kan dus ook zorgen voor gehoorverlies.

Voedingsstoffen

Verschillende voedingsstoffen zorgen ervoor dat het lichaam in een goede conditie is. Gebrek aan deze stoffen zorgt dus averechts voor een lichaam wat geen goede conditie heeft. Het zorgt namelijk voor een minder goede bloedsomloop. Onze bloedsomloop zorgt voor zuurstof die bij alle belangrijke organen moet komen en minder een minder goede bloedsomloop zorgt er dus voor dat er minder zuurstof bij verschillende organen komt. Zo ook bij ons gehoor en dan om precies te zijn bij het slakkenhuis. Met die reden zien we ook dat ouderen bijvoorbeeld een verminderd gehoor hebben omdat er minder zuurstof bij het slakkenhuis terecht komt.

Alcohol

Ook alcohol kan er voor zorgen dat gehoorverlies optreed. Een veelvoud aan alcohol kan zorgen voor lichamelijke problemen waaronder dus ook een verminderd gehoor.

Gelukkig werkt hetzelfde natuurlijk ook andersom. Wanneer de levensstijl aangepast wordt naar een gezonde vorm, zal het gehoor hierdoor ook beter worden. Er zijn verschillende voedingsstoffen die er voor zorgen dat het gehoor beter wordt. Bijvoorbeeld Omega 3 vetzuren. Deze vindt je in verschillende soorten vis en walnoten. Deze vetzuren zorgen voor verbeterde bloedvaten waardoor de bloedsomloop dus weer beter wordt en het gehoor ook.

Ook antioxidanten, ofwel vitamines A, C en E, zorgen voor een beter gehoor. Deze vitamines vindt je in verschillende soorten groenten en fruit. De antioxidanten zorgen ervoor dat cellen en weefsel hersteld wordt en dus ook het gehoor beter kan worden.

Naast voeding kan een gezonde levensstijl natuurlijk niet zonder beweging. Een goede conditie zorgt namelijk ook voor een betere levensstijl en dus ook voor een betere bloedsomloop. Ook bewegen kan dus helpen bij het gehoor en om gehoorschade tegen te gaan.

Zorg dus goed voor je gehoor en doe eens een gehoortest.