De high impact sport bh: pijnloos en onbezorgd sporten

Laaiend enthousiast en vol goede voornemens heb je een proefles op de sportschool gevolgd. Dit is zo goed bevallen dat je meteen stond te springen om je in te schrijven. Je lichaam was er honderd procent klaar voor, alleen had je zo’n pijn aan je borsten tijdens en na de les. Wat was het pijnlijk sporten met een gewone bh. Zonder een sport bh zou dat sporten maar niets worden en je ging hier dus meteen naar op zoek. De kleur heb je al voor ogen, maar waar moet je nou nog meer op letten?

Elke sport zijn bh?

De juiste sport bh zorgt er niet alleen voor dat je pijnloos kan sporten, je wordt ook beschermd tegen eventuele blessures. Daarom is het uitermate belangrijk om voor de juiste bh te kiezen. Sportbeha’s worden ingedeeld op basis van hun ondersteuning. Lichte ondersteuning, zogenaamde “low impact” sportbh’s, wordt eerder aangeraden bij rustige sporten. Sporten met trage passen, zonder sprongen of bruuske bewegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan yoga. Verder heb je nog de “medium impact” sportbh’s. Deze zijn eerder geschikt voor iets actievere sporten zoals wandelen of fitnessen. Ze bieden al wat meer ondersteuning, maar niet genoeg om te tennissen of hard te lopen. Voor deze sporten heb je een bh met hoge ondersteuning nodig. We hebben het hier over de high impact sport bh, de sport bh die meestal gekozen wordt.

Geschikt voor alle sporten

De high impact sport bh vangt zowel loop- als draaibewegingen perfect op. De bh’s zijn niet elastisch en hebben een stevige ondersteuning. Hierdoor deinen je borsten tijdens het sporten slechts het minimum mee. Zo worden ze niet overbelast en heb jij er geen last van. Deze sportbh’s worden meestal aangeraden bij intensieve sporten, al zijn ze zeker ook aan te raden bij de rustigere sporten. Ze zullen eventuele onvoorziene bewegingen opvangen. Denk hierbij aan een misstap bij het wandelen, een onverwachtse beweging bij yoga of een val bij het fietsen. De low of medium impact bh’s bieden niet voldoende ondersteuning om zulke bewegingen op te vangen. Reden te meer om steeds voor de high impact sport bh te kiezen!

Maak sporten leuk met de high impact sport bh

Beter te veel dan te weinig ondersteuning. Hou dit zeker in je achterhoofd bij het kiezen van je sport bh. Kies voor de bh met high impact en zorg ervoor dat je borsten steeds voldoende ondersteuning hebben. Dans-, spring- en loopbewegingen worden perfect opgevangen. Zo ben je ook ineens beschermd tegen onvoorziene bewegingen bij minder intensieve sporten. Pijnlijke borsten na een yogales, alleen maar omwille van één verkeerde beweging, dat wil toch niemand?

Bron: Q-LINN.